top of page
IMG_5904jobb13webb_edited.jpg

kreativa själar

för

Sagofotografering i fantasystil
 

För dig som älskar det magiska och mystiska. Som vill skapa magi och lära dig mer om den populära genren sagofotografering. Häng med oss på en workshop i sagornas värld där vi släpper lös kreativiteten och tillsammans fångar ögonblick som tagna ur en annan tid. 

Känner du igen dig?

Det är lätt hänt att din kreativitet och inspiration falnar i vardagens stress och rutiner. Men hate to break it, den kommer inte simsalabin komma tillbaka. Ibland behöver den hjälp på traven. Så ge dig själv möjligheten att återupptäcka glädjen och kreativiteten du kände när du började fotografera. För vi vill inte att du och din kamera ska gå skilda vägar, utan vi vill att du ska fortsätta älska ditt liv som fotograf.

P8113178jobb4webb_edited.jpg

Unlock your creativity

Alla fotografer hamnar någongång i den där kreativa svackan. Idéerna kommer inte lika självklart längre och inspirationen känns långt borta. Men visste du att du kan boosta din kreativitet och inspiration? Det är ingenting som du behöver gå runt och vänta på ska komma tillbaka. 

För om du gör fotograferingar åt betalande kunder är det lätt hänt att ditt fotograferande börjar gå på autopilot. Du kanske inte kan eller vågar ta ut svängarna?

Ett av de bästa sätten att låsa upp dörren till din kreativitet är att genomföra ett fotoprojekt helt utan krav - och bara för att det är ROLIGT.

Workshopen Sagofotografering i Fantasystil är den perfekta nyckeln till att låsa upp - inte bara kreativitetsdörren - utan även läran om HUR man genomför en sagofotografering och allt om redigeringen efteråt. Den perfekta workshopen för dig som vill utforska det magiska inom foto.

Magic is a gift not all can see, but for those who can - blessed are we.

Workshopen

Välkommen till en fotoworkshop som kommer inspirera dig att skapa sagobilder med djup mening och budskap som baserar sig på dina värderingar och övertygelser. 

 

Vår workshop är utformad för att inte bara ge dig gnistan tillbaka utan upptäcka vad som tänder din gnista och åter ge dig den glädje, kreativitet och passion som du kanske förlorat på vägen.

 

Genom en unik och interaktiv upplevelse hjälper vi dig att utforska dina kreativa idéer och hitta din röst som fotograf.  

 

Vi kommer börja med att utforska dina personliga värderingar och budskap, för att hjälpa dig hitta inspiration och idéer till dina sagobilder. Vi kommer gå igenom processen att hitta en story att berätta och hur du kan skapa atmosfär och stämning som förstärker ditt budskap. 

 

Du får lära dig olika tekniker och metoder för att ta dina sagobilder till nästa nivå. Vi kommer att titta på sätt att använda ljus, färg och komposition för att skapa bilder som verkligen sticker ut. Genom att delta i workshopen kommer du att få lära dig tekniker för hur du arbetar med ljus och skuggor för att skapa dramatiska effekter och hur du kan använda rekvisita och kläder för att skapa en unik och personlig look.

Men det handlar inte bara om teknik. Vi hjälper dig utforska dina personliga drivkrafter och att förstå vad som verkligen betyder något för dig. Vi tror på kraften i att utforska din egen historia och värderingar för att skapa sagolika fotoprojekt med ett budskap som betyder något för dig. Genom att identifiera och uttrycka dina värderingar kan du skapa fotoprojekt som verkligen gör skillnad. 

 

Vi avslutar med praktiska övningar där du får skapa dina egna sagobilder på ditt vis utifrån ett tema med hjälp av den kunskap och inspiration du har samlat på dig under workshopen. Du kommer få feedback och råd från våra erfarna fotografer för att hjälpa dig ta dina bilder till nästa nivå och verkligen förmedla ditt budskap.

Efter att ha deltagit i den här workshopen kommer du känna dig inspirerad och motiverad för att fortsätta skapa sagobilder med djup, mening och budskap. Du kommer ha lärt dig hantverket att skapa från hjärtat och du kommer ha hittat en ny nivå av kreativitet och passion för att fotografera. 

 

Så ta steget och låt oss hjälpa dig skapa sagobilder som kommer beröra människor på djupet.

Sagofotografering i Fantasystil

27 - 28 maj 2023    Bjärehalvön, Skåne

Allt detta ingår

Två dagars workshop
- för att du ska få ta del av inspirerande föreläsningar, stylade fotograferingar i Golden hour ljus och möjlighet att redigera dina bilder dagen efter vägledning av kursledarna

Två kursledare med expertis inom olika områden
- för att du ska få ut så mycket som möjligt av dessa två dagarna. Sandra har enorm kunskap om hur hjärnan fungerar och hur du kan använda den kunskapen i din business. Hon är även en vass fotograf som utvecklats i raketfart och placerat sig i SM i foto. Louise har många års erfarenhet inom sagofoto och har bland annat hållit i redigeringsworkshops under Fotomässan i Stockholm. Hon älskar att gå loss i Photoshop och brinner för att lära ut sina tips och trix.

Inspirerande föreläsning om kreativitet och passion
- för att du ska veta hur du ska göra för att locka fram kreativiteten när du känner att du börjar tappa lusten.


 

Övningar för att ta reda på hur DU blir inspirerad

- för att du ska ha med dig verktyg för att inte hamna i en svacka och veta hur du kan skapa ditt drömfotoprojekt.

Vägledning i hur du hittar DITT varför

- för att du ska känna en djupare mening i det du skapar och förmedla ett budskap i dina bilder.

En stylad fotografering i solnedgången

- för att du ska kunna förverkliga alla dina idéer och visioner som vi har lockat fram under föreläsningarna och övningarna tidigare. Du har möjlighet att styra fotograferingen så att det matchar din dröm.

En förmiddag tillägnad redigering

- för att du i lugn och ro ska få möjlighet att redigera dina bilder som du tagit under vår stylade fotografering med vägledning av kursledarna. Vi inleder reedigeringspasset med att Louise visar sina hemliga tips och trix för att skapa en magisk känsla i bilderna, därefter är det fri redigering där du kan få hjälp och feedback när du vill.
 

Allt detta ingår

Add a general description of the items listed below. You can introduce the list and include any relevant information you want to share. Double click to edit the text.

P8300876jobbwebb.jpg

Två kursledare

Med expertis inom olika områden men med sagofotografering som den gemensamma nämnaren.

PA260974jobb5webb.jpg

Redigering

Liveredigering där du ser hur kursledarna redigerar sina bilder från RAW-fil till färdig bild och lär dig alla deras tips och trix. Därefter har du gott om tid att själv redigera bilderna från den stylade fotograferingen med möjlighet att få hjälp och vägledning  av kursledarna vid behov.

P6190177jobb5webb.jpg

Föreläsningar

Du kommer lära dig om hur du som fotograf håller din kreativitet och inspiration igång, hur du genomför en lyckad sagofotografering och hur du redigerar bilderna efteråt.

_MG_1382jobb2webb.jpg

Item Title

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

_MG_2841jobb3.jpg

Stylad sagofotografering

Magisk fotografering med modell och rekvisita i naturskön miljö. Vi anpassar fotograferingen efter väder. Vid sol kör vi en Golden hour fotografering och vi mulet väder plockar vi fram mystiken.

Item Title

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

Those who don't believe in magic will never find it.

P7070456jobb6webb.jpg

Preliminärt schema

Lördagen 27 maj 2023

09.00 Välkomstkaffe och genomgång om workshopen

09.30 Föreläsning om kreativitet och inspiration

12.00 Lunch på restaurang Nord & Syd

12.45 Föreläsning om sagofotografering

14.30 Fika!

15.00 Genomgång och förberedelser inför fotograferingen

17.30 Stylad sagofotografering med modell i magisk miljö

Söndagen 28 maj 2023

09.00 Liveredigering med Louise

10.00 Egen tid för redigering med vägledning av kursledarna

12.30 Avslutningslunch

Praktisk information:

Vi träffas på Åkagårdens Golfklubb, Bjärehalvön, Skåne där vi har tillgång till ett eget konferensrum i lugn miljö för genomgångar, föreläsningar och övningar.

Fotograferingen kommer att äga rum på en naturskön plats på Bjärehalvön, max 15-20 minuters bilfärd från konferensrummet.

Lunch och fika ingår båda dagarna. Vi äter lunch på restaurang Nord & Syd som ligger på Åkagårdens Golfklubb.

Deltagare: min. 4 - max 8

Varför?

kreativa själar

Därför behöver du denna workshopen

Att vara fotograf är att ha ett kreativt yrke. Vi har blivit lärda att kreativitet är något bara vissa har och något som infinner sig ibland av sig själv. Men denna workshop tar hål på en myten och lär dig att skapa kreativitet - så att du aldrig behöver känna sig stressad över att ha tappat din kreativitet och lust för foto igen!

kreativa själar

Därför tjänar du på att investera i dig själv

Att skifta mindset och utvecklas kan vara skillnaden mellan ett lyckligt företagsliv och någon som lägger kamera och företag på hyllan. Att investera i sig själv, i ny kunskap, nya tankesätt och tekniker är att investera i sitt företag. Om du mår bra och känner lust och inspiration för det du gör så kommer det att genomstråla allt i ditt fotoföretag. Och vem vill inte anlita en fotograf som sprider glädje och inspiration?

kreativa själar

Därför behöver du kunskapen nu

Sommar och höst brukar vara högsäsong för oss fotografer. Tänk dig en högsäsong där du inte hamnar i den där svackan när foto inte känns roligt, där du inte känner dig stressad över att skapa, där du inte tvivlar på om du valt rätt yrke. Boosta dig själv med kunskap och inspiration inför en härlig säsong istället!

kreativa själar

Därför är denna upplevelsen unik

Denna workshopen handlar om DIG. Du ska hitta ditt varför, vad du brinner för och hur du lockar fram din kreativitet. Det handlar om din kärleksrelation till foto och hur du förvaltar den på bästa sätt. Tillsammans skapar vi magi under en stylad fotografering där du självklart får vägledning genom hela processen. Varva det med inspirerande föreläsningar och övningar, så har du en unik upplevelse

De kreativa själarna bakom workshopen

P5270240jobb6webb.jpg

Vad är din dröm?

Om du skulle föreställa dig din drömjobbdag, hur skulle den se ut då? Vad skulle du känna? Vad skulle du göra?

Det ser naturligtvis olika ut för alla, men för mig är det att känna lust och glädje inför det jag gör. Att jag känner mig stolt över det jag skapar och känner mig trygg i min kunskap och vad jag kan förverkliga.

Tack vare att jag har lärt mig skapa kreativitet, lärt mig vad som inspirerar mig och framförallt gett mig själv tid och utrymme att genomföra egna fotoprojekt, så vaknar jag upp till min dröm.

Vad kostar det dig att vänta?

Att inte ta den här möjligheten kan innebära att du fortsätter kämpa med bristande inspiration, motivation och glädje för ditt arbete. Det kan hindra dig från att utvecklas och hitta ditt unika sätt att uttrycka dig på. Och hindrar dig från att förverkliga dina visioner som fotograf.


Bli inte en i mängden. 

Genom att delta i workshopen får du möjlighet att utforska din kreativitet och inre röst för att skapa personliga och meningsfulla bilder. Hitta din unika röst och skapa ett portfolio som speglar dina värderingar och budskap som känns viktiga för dig.

Denna workshopen är för dig som:
Du bör vara en verksam fotograf som fotar människor utomhus och använder naturen som din studio. Du bör vara öppen för att utforska din kreativitet och dig själv - redo att lära dig använda din inre drivkraft i ditt fotograferande.

Du bör vara öppen för att ta emot feedback och låta dig lära dig och inspireras av andra för att utveckla din stil ytterligare.

Så om du vill älska ditt liv som fotograf igen, ta chansen och anmäl dig till vår fotoworkshop idag. Vi lovar att du inte kommer att ångra det!

Vill du älska ditt liv som fotograf igen?

En investering i dig själv kan vara en av dina bästa beslut.

Att investera i dig själv, ditt företag och din passion kan vara viktigt av flera anledningar.

Nya kunskaper, tekniker och färdigheter som gör dina bilder och kundupplevelsen bättre. Chans att lära känna likasinnade fotografer att dela upplevelsen av att vara fotograf med, starkt nätverk.
 

Hitta din unika röst och stil.
 

Genom att utforska din kreativitet och dina värderingar kan du skapa ett portfolio som speglar dig som person och kan hjälpa dig sticka ut och attrahera din drömkund. Det kan kännas som en nystart att återupptäcka din passion för foto, ta med dig dina erfarenheter men vända blad. Det kan vara lätt att fastna i rutin och tappa inspirationen men genom workshopen kan du hitta tillbaka till glädjen i arbetet och få ny energi för framtiden.

 • Behöver jag några förkunskaper?
  Du behöver ingen tidigare erfarenhet av sagofotografering för att delta, men du behöver: En systemkamera som du kan hantera i manuellt läge Objektiv med stor bländare (2,8 eller större) Bärbar dator för redigeringspasset med Adobe Photoshop installerat Tillgång till bil (vi samåker så gott det går till fotoplatsen men kan inte erbjuda skjuts till alla)
 • Hur mycket redigering behöver jag kunna?
  Du behöver verkligen inte vara något redigeringsproffs för att delta i workshopen! Under redigeringspasset går Louise i lugn takt igenom steg för steg hur hon redigerar sina bilder. Det finns inga krav på att du måste redigera exakt som henne, utan se det mer som inspiration! Louise redigerar i Camera Raw och Photoshop, har du enbart redigerat i Lightroom är det inga problem då Camera Raw och Lightroom är väldigt lika. I Photoshop kommer Louise att visa sina tips och trix för att till exempel lägga till ljus och ändra färg. Under tiden går det bra att ställa frågor. Detta är ett ypperligt tillfälle att få vägledning och lära dig nya sätt att få en sagolik känsla i dina bilder!
 • Vilken utrustning behöver jag?
  Du behöver en systemkamera som du kan hantera i manuellt läge och ett objektiv med stor bländare (2.8 eller större). Exempel på objektiv som passar bra till denna typen av foto: Brännvidd mellan 35-150mm med en bländare mellan 1.2 - 2.8. Våra personliga favoriter är: 50mm f/1.2 90mm f/1.2
 • Kan jag delbetala?
  Ja, du kan välja att delbetala med Klarna!
 • Vem riktar sig workshopen till?
  Denna workshopen riktar sig till dig som kanske har enskild firma och tar fotouppdrag, antingen på deltid eller heltid. Den är för dig som vill satsa på dig själv och ditt fotoföretag. För dig som vill utvecklas, skifta mindset, skapa glädje och kreativitet i det du gör, tjäna mer, få fler kunder och älska ditt liv som fotograf.
 • Jag bor inte i närheten, var rekommenderar ni att man bor?
  Det finns en uppsjö av fina boende omkring Bjärehalvön. Vi kommer att utgå från Åkagårdens Golfbana och närmaste hotellen finner du i Båstad eller Torekov. Ängelholm ligger vara 20 minuter bort och där finns också prisvärda hotell. Många närliggande gårdar hyr ut stugor och lägenhet via tex AirBnb. Närmaste samhälle heter Förslöv så vid sökning efter boende kan du välja att skriva in Förslöv eller Båstad (vi kommer att befinna oss i Båstad kommun). Har du frågor om boende så hör av dig till Louise på louise.nordstrom@live.se

Din investering

Fotografera med hjärtat - hitta din passion

Tack för din anmälan!

14 850 kr ex moms

Jag vill vara med!

BETALNINGSALTERNATIV:

 • Faktura

 • Kort

 • PayPal

 • Klarna


DELBETALA:
Du kan välja att delbetala med Klarna!