top of page
  • Skribentens bildLouise

Drömmen om USA som blev verklighet..

- I samarbete med WOW Air -


Drömmen om USA har funnits ända sedan skolstarten i augusti när jag började plugga Vildmark & Foto. På schemat stod det slutprojekt under några veckor på vårterminen och jag visste redan då att jag ville till andra sidan Atlanten. Jag har varit där några gånger tidigare och är förälskad, särskilt i ökenlandskapen.


Joshua Tree National Park, Kalifornien 2016


Och nu sitter jag här, en vecka innan avresa och är så spänd och förväntansfull. Men vägen hit har inte varit helt enkel. Det kostar att åka till USA och det är inte det enklaste att hitta någon att åka iväg med i två veckor, speciellt inte när man ska fota natur mesta delen av tiden. Ingen i min familj hade möjlighet att följa med och ensam vågade jag inte åka, så jag tog en chansning och frågade Sanne (@warginna) som jag bara träffat två gånger tidigare. Det kan låta galet att fråga någon som man bara träffat två gånger om hen vill följa med på en resa till USA i två veckor, men det kändes faktiskt helt naturligt.


För drygt ett år sedan frågade nämligen Sanne mig om vi inte skulle åka på ett fotoäventyr sommaren 2017. Sagt och gjort, vi möttes upp i Björkliden och spenderade fyra underbara dagar med att fota och utforska fjällen. Vissa människor klickar man med direkt helt enkelt! Vi har inte setts sen vårt äventyr i fjällen i somras och nästa gång vi ses blir på Arlanda på väg mot vårt nästa äventyr.


Phoenix, Arizona 2016


Vi kommer att flyga med WOW Air (www.wow-air.se) från Arlanda via Island och landa i Los Angeles. Jag önskar nästan att vi hade mellanlandat en längre stund på Island för det är verkligen ett land jag hade velat besöka, men det får bli en annan gång!

Tack till WOW Air som gör denna resan möjlig för oss!


Jag har svårt att ta in att vi snart sitter i vår campervan på väg från LA mot vårt första stopp som kommer bli Death Valley National Park i Kalifornien. Öken, värme, berg och sand. Jag blev förälskad i den nationalparken från första stund så det ska bli så himla roligt att komma tillbaka enbart för att fota. Jag hoppas att vi har vädret på vår sida och att vi bjuds på både en magisk solnedgång och soluppgång.


Death Valley National Park, Kalifornien 2016


Under elva dagar kommer vi susa fram genom öknen i vår campervan, som vi även bor i på nätterna. Vi kommer besöka olika nationalparker och naturreservat i Kalifornien, Nevada, Utah och Arizona. Och efter denna evigt långa vinter hoppas jag att vi får lite sol på näsan och i alla fall ett par dagar med tvåsiffriga plusgrader på termometern, det hör ju till när man är i öknen tycker jag.


Cholla Cactus Garden, Kalifornien 2016


Jag kan inte nog säga hur otroligt mycket jag ser fram emot denna resa. Och att få göra det med en likasinnad som också älskar foto och natur är bara helt underbart! Du följer lättast vår resa via instagram (@naturebylouise och @warginna) där vi förhoppningsvis kommer kunna lägga ut lite instastories (beror ju på hur bra nät det är ute i öknen..) men vi kommer även såklart posta bilder med jämna mellanrum. Den 26:e bär det av...


USA - here we come!17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page