top of page
P5261050jobb2webb.jpg

Sagofotografering

Magiska minnen för livet - boka en sagofotografering! 

Föreviga er kärlek, ert systraskap, din graviditet eller en fotografering med bara dig där du får leva ut din magi! Jag är specialiserad på sagofotografi och älskar att trolla fram det magiska och trolska ur varje förevigat ögonblick.

Jag utgår från Bjärehalvön i Skåne, men reser gärna för att skapa din saga!

 

Hur går det till?

1

När du tagit del av information om pris och hur fotograferingen går till så fyller du i bokningsformuläret längst ner på sidan.

2

Vi bokar in en tid och kommer gemensamt fram till hur just din saga ska se ut! Du får ett avtal där du även får ta del av tips och råd inför fotograferingen. Fotoplats bestäms utifrån säsong, färgval och dina önskemål.

Vid bokning betalar du 1000kr, det är en garanti för din sagofotografering. Bokningsavgiften dras av på slutfakturan du får i samband med att du får dina bilder.

3

4

Vi träffas på utvald fotoplats och har en magisk fotografering tillsammans under ca 1 timmes tid!
Jag lägger ner mycket tid och kärlek på att framhäva det magiska i bilderna, så efter tre dagar får du en länk till ett galleri där du får välja ut dina 5 favoriter.

5

När du valt ut dina bilder skickar jag den slutliga fakturan och när den är betald får du tillgång till ett galleri där du kan ladda ner dina utvalda favoriter!

P8200248jobb5webb.jpg

FAQ

Hur går fotograferingen till? 

Vi möts upp vid bestämd fotoplats där jag i förväg har sett ut de bästa fotoplatserna. Om du har med ombyte inför fotograferingen så byter du om medan jag förbereder. När du känner dig redo att kliva in i sagovärlden visar jag var du ska stå och vad som blir fint på bild. Tillsammans skapar vi magi under ca en timmes tid!
Har du fler outfits (max 3st) så byter vi med jämna mellanrum så att vi hinner få med alla på bild.Vilka kläder och skor ska jag ha?
Du ska ha kläder som du känner dig fin i!
Helst inte mörka eller svarta kläder då det kan försvinna in i bakgrunden lite, såvida vi inte fotar en härlig vinterdag med snö!
Man behöver absolut inte ha långklänning om man inte känner för det. Jag har fotat sagobilder i alldeles vanliga kläder och det blir lika magiskt ändå. Det viktigaste är att DU känner dig vacker!

Beroende på vilken fotoplats vi väljer så kommer jag med tips och råd om skoval, klädval och annat som kan vara bra att tänka på.
Ibland kan det vara bra att ha med sig 'fotoskorna' i en påse att byta till och ha på sig gympaskor eller oömma skor, då det kan vara blött och lerigt runt vissa fotoplatser. Det går självklart utmärkt att vara barfota under fotograferingen också. Har du långklänning som går ner till marken kan du lämna dina oömma skor på fötterna.


 

Vad gör vi vid dåligt väder? 

Om det åskar eller regnar kraftigt så bokar vi om tiden.
Men faktum är att jag älskar mulet väder och stormiga moln. Vid lättare regn går det fortfarande utmärkt att fota (bilden ovan är tagen en regnig dag). Om det är dimma blir jag TOKGLAD! Det är magiskt att fotografera i en dimmig skog. Om det är strålande sol så blir jag lycklig då jag även ääälskar motljus!
Summa sumarum så finns det inte mycket dåligt väder, men om vädergudarna är riktigt ilskna och du inte känner dig bekväm med att fota så bokar vi såklart om!


 

Jag vill köpa fler bilder än de som ingår i paketet, går det? 

Självklart! Om du önskar köpa fler bilder än de som ingår i ditt paket så kostar dom 200kr/st.

Jag har aldrig blivit fotad förr, hjälp? 

Det gör absolut ingenting att du aldrig har blivit fotad förr, jag hjälper dig att känna dig bekväm framför kameran! Du får tydliga instruktioner om hur du ska stå och röra dig. Det finns inget rätt eller fel! Ofta är det de spontana ögonblicken som blir mest magiska. För att få in sagokänslan ytterligare så erbjuder jag även att spela sagoinspirerad musik under vår fotografering så att vi verkligen kan leva oss in i sagornas värld. 

 

Jag vill fotograferas med min häst/hund, går det? 

Jag älskar djur och tycker det är så mysigt att fotografera det fina bandet mellan dig och ditt djur! Vid bokning vill jag gärna veta mer om ditt djur, du får gärna bifoga bild, så att jag kan planera fotograferingen på bästa sätt.

 

Vilka fotoplatser fotas man på? 

Jag utgår från Bjärehalvön i nordvästra Skåne och har flera olika platser som jag väljer mellan när vi bokar in din fotografering. Allt från magiska lövskogar, trolska granskogar och vackra stränder. 
Fotoplatsen väljs i första hand efter säsong, men även efter dina klädval, vad du vill få ut av fotograferingen, samt dina önskemål.


 

Jag bor inte i närheten av nordvästra Skåne, kan man ändå boka en sagofotografering? 

Ja! Om du har möjlighet att ta dig till nordvästra Skåne själv för en fotografering så är det toppen då jag har mina utvalda fotoplatser här. Men jag älskar att resa och kommer gärna till dig om du har en magisk plats som du vill bli fotad vid. Annars letar vi tillsammans upp den perfekta platsen där du bor. Resekostnader och eventuella övernattningskostnader tillkommer.

_MG_0379jobb.jpg

Bakom kameran

Louise.jpg

Louise Nordström Pettersson
 

 • Född 1991 i nordvästra Skåne

 • Lugn, kreativ och jordnära

 • Älskar Harry Potter och Sagan om Ringen

 • Avskyr städer, stadsbrus och mycket folk - älskar lantliv, natur och djur!

 • Värnar om miljön och klimatet och tycker att Greta Thunberg är fantastisk!

 • Har bara haft säsongsjobb sedan studenten 2010

 • Startade eget företag som fotograf 2016

 • Har pluggat Vildmark & Foto i Finland 2017-2018

 • Älskar att måla och pyssla

 • Har synestesi, vilket innebär att alla bokstäver, siffror, dagar mm har färger

 • Är tidspessimist och kommer helst 10 minuter för tidigt till allt

 • Tycker att det bästa som finns är att skratta - och fotografera!

IMG_5893jobb2webb.jpg

Pris

Din saga:

 

1 timmes sagofotografering

Magisk redigering av alla utvalda bilder

5 digitala högupplösta bilder med fri användning
 

6000 kr 

Jag har ett begränsat antal sagofotograferingar!
Eftersom jag lägger ner så mycket kärlek och tid för att dina bilder ska bli magiska så har jag endast ett begränsat antal sagofotograferingar i månaden.
Först till kvarn!

bottom of page