top of page
_MG_1003jobb2webb.jpg

Louise Nordström Pettersson

Fotograf

Email:

Bor:

Bjärehalvön, nordvästra Skåne

Född:

20 december 1991

Kamera:

Olympus/OM System ambassadör

Lite om mig

Mina vänner och familj beskriver mig ofta som lugn, kreativ och jordnära. Jag älskar att skapa, främst med kameran som verktyg. Naturen är en stor del av min vardag och jag drömmer om min egna lilla gård i skogen där jag har nära till allt det jag älskar mest. Med kameran i handen strövar jag ofta omrking i skog och mark, på jakt efter magiska ögonblick. Naturen är i ständig rörelse och jag känner mig som mest levande när jag får uppleva allt moder jord har att erbjuda, stort som smått oavsett årstid.

Som Harry Potter-nörd och Sagan om Ringen-fan har jag alltid haft en viss kärlek till sagor och magiska ting. Att hitta och förmedla det magiska i naturen är min drivkraft. Jag älskar att leva ut mina fantasydrömmar bärandes vackra långklänningar i ett morgondimmigt och tyst landskap med kameran på självutlösare. Jag får mycket inspiration genom musik och har skapat massor med olika 'fotospellistor' på spotify för att komma in i rätt mood under fotograferingar och redigeringstimmarna, helst till lite fantasy inspirerande toner.

Att upptäcka nya platser och prova nya saker tycker jag nog är lika läskigt som många andra, men det har inte hindrat mig från att både resa, jobba och plugga utomlands. Bland annat i USA, Portugal, Australien och Finland. Men i slutändan är jag väldigt hemmakär och söker mig alltid tillbaka till mina rötter på Bjärehalvön. Jag är så tacksam för allt jag fått se och uppleva hittills under mina resor utomsocknes, vilket även gör mig ödmjuk inför vilken fantastisk plats jag kommer ifrån och kan kalla mitt hem.

Utmärkelser

bottom of page