top of page
  • Skribentens bildLouise

Att älska naturen

Naturen har alltid varit en viktig del i mitt liv. Men det är nog inte förens nu som jag verkligen insett hur viktig närheten till naturen är. Det finns inget annat ställe som kan få mig att känna ett sådant lugn och välmående. Att dessutom försöka fånga naturens trygghet och skönhet på bild har blivit ett sätt för mig att förmedla vad naturen betyder för mig.


Småland, sommaren 2016


Det går inte att beskriva lyckan över att mötas av ett lågt dimtäcke som färgas rosa av solens första strålar. Sådant måste helt enkelt upplevas för att man ska kunna förstå hur mäktig naturens alla skiftningar kan vara. På bara några minuter kan ett sådant ögonblick vara borta och kvar finns minnet av en vacker stund och ett lyckorus som tycks lägga sig till ro i själen.

Att stiga ur sängen innan solen ens letat sig upp över horisonten blir inte lika tungt om man vet att man möts av stunder som dessa. Ibland överraskas man av ännu häftigare händelser, som de gångerna jag fått sällskap av rådjur eller rävar. För en kort sekund har vi ögonkontakt innan det snabbt försvinner in i skogen. Oftast hinner jag inte ens knäppa av en bild med kameran innan ögonblicket passerat förbi, men ibland har jag tur och lyckas fånga skygga rådjur på språng in mot tryggheten bland träden.


Hallandsåsen, sommaren 2016


Jag tycker magin och det sagolika med naturen alltid infinner sig tidigt på morgonen. Jag tror att en stor del av magin ligger i att alla andra sover. Det är så tyst, inga människor eller bilar syns till. Man vaknar upp med naturen och välkomnas av solens värmande strålar. Alla borde ge sig ut i gryningen någon gång på sommarhalvåret och känna hur fantastiskt det är att få starta dagen på detta sätt. Det känns lite som att själen får ro samtidigt som man lever som aldrig förr..


Hallandsåsen, sommaren 2016

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page