top of page
  • Skribentens bildLouise

USA - Death Valley

- samarbete med WOW Air -


Från skog och kyla till öken och värme. Vilken resa vi har haft med både med- och motgångar, men framförallt många fina stunder och vackra platser!


Jag hade planerat resan ganska noga eftersom det var mitt slutprojekt att åka till sydvästra USA och fotografera landskap. Vi hade något planerat varje dag, vilket jag annars har försökt undvika när jag åkt på tidigare resor som endast varit semester. Men eftersom det var mitt fotoprojekt så ville jag verkligen maxa tiden vi hade för att kunna ta så många bilder som möjligt i de bästa ljuset på morgnar och kvällar.


Resan började på Arlanda där vi flög med WOW Air till Island, som jag för övrigt också hemskt gärna vill besöka någon gång. Där visade naturens makter sig när vindarna var så hårda att ingen fick lämna något flygplan som landat för trapporna höll inte för så hård vind. Ca 2,5 timme senare mojnade det pyttelite och vi kunde äntligen lämna planet och hoppa på vårt nästa som skulle ta oss till Los Angeles.


Sent på kvällen anlände vi till LA och dagen därpå stod vi och hängde på låset hos Escape Campervans där vi skulle hyra vår van. På förmiddagen satte vi kurs mot Death Valley National Park som var vårt första stopp på vår rutt. En helt fantastisk nationalpark som jag aldrig får nog av!Vi fick plats på en camping i Stovepipe där vi lagade lite mat och njöt av solnedgången, ganska jetlaggade vid detta laget. Dagen därpå ringde klockan tidigt för vi skulle möta soluppgången vid Mesquite Flat Sand Dunes, en av de vackraste platser i Death Valley enligt mig.Jag tycker det är en så mäktig plats med alla dess sanddyner som sträcker sig så långt ögat kan nå. Det var en fröjd att få uppleva det när solens första strålar sakta värmde upp den nattkalla sanden.


Nöjda med hur dagen startade satte vi oss i bilen för att fortsätta vår färd genom Death Valley. Lyckan blev dock kortvarig när lampan började blinka och tjuta att bilen var överhettad... Vi stannade flera gånger för att försöka få motorn svalare, men varje gång vi började köra igen blev den direkt överhettad. Inte så kul när man befinner sig på en av jordens varmaste platser. Vi hade tur att där fanns en mack med en mekaniker hyfsat nära där vi fick hjälp.


Sju (!) timmar senare hade dom konstaterat att bilen inte var körduglig längre och Escape Campervans som vi hyrde av sa åt oss att ta in på närmsta hotell då dom inte kunde få fram en ny van åt oss förrän dagen efter. Eftersom Death Valley är en väldigt ödslig plats så finns här bara ett hotell och det råkade vara femstjärnigt!Tur i oturen får man ju ändå säga, trots att vi såklart hellre hade varit på väg mot nya nationalparker.

Efter en god natts sömn trodde vi att vi skulle få vår nya van på morgonen, men dom ringde och sa att dom trodde vi var i Nevada men hade sedan insett att vi var i Death Valley och skulle inte komma förens på eftermiddagen istället.. Lyckan var total när vi såg bogseringsbilen rulla in på parkeringen med vår nya van! Efter att ha förlorat två hela dagar kunde resan äntligen fortsätta...

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page